Verhuren begint met HUURDERScontrole®: voor de zekerheid

Woningbezitters die hun woning willen verhuren middels de Leegstandwet doen dit vaak uit financiële noodzaak. Vastgoedbeleggers willen vooral zoveel mogelijke baat hebben bij een vastgoedportefeuille. Vaak wordt er te weinig aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van de huurder, een essentiële voorwaarde voor geslaagde verhuur. HUURDERScontrole® voert uitgebreide controles uit bij nieuwe huurders, nog voor de overeenkomst wordt getekend.

Bent u al klant?

huurderscontrole-action-2

huurgarantie-home-top-a

HUURDERScontrole® kent twee varianten: de Basis HUURDERScontrole® en de Complete HUURDERScontrole®

De Basis HUURDERScontrole®

De Basis HUURDERScontrole® verschaft duidelijkheid over de betrouwbaarheid van een potentiële huurder, door middel van controle van de echtheid van het identiteitsbewijs, en een creditcheck.

Door de toenemende mate van identiteitsfraude is het vaststellen van de identiteit noodzakelijk voordat er zaken worden gedaan. Vanwege de unieke echtheidskenmerken van elk soort identiteitsbewijs vergt het bovendien kennis en expertise om elk document te kunnen controleren op echtheid.

De Basis HUURDERScontrole® is een hulpmiddel voor partijen die zich bezighouden met persoonlijk advies en financiële dienstverlening en die de risico’s op fraude willen beperken, zoals:

  • Verhuurbemiddelaars
  • Makelaars
  • Hypotheekadviseurs
  • Notarissen
  • Verzekeringsadviseurs
  • Financieel adviseurs

De Complete HUURDERScontrole®

De Complete HUURDERScontrole® bestaat uit de Basis HUURDERScontrole®, aangevuld met een uitgebreid onderzoek naar de meest relevante gegevens van een huurder. Naast de echtheid van het identiteitsbewijs en de creditcheck, worden de echtheid van de handtekening, de werkgeversverklaring en de salarisstrook gecontroleerd. Ook het betalingsverleden, het woonverleden (overlast) en zelfs het justitieel verleden van een potentiële huurder wordt gecontroleerd.

Door Complete HUURDERScontrole® ontstaat een goed beeld van de betrouwbaarheid van de beoogde huurder, nog vóór het sluiten van de huurovereenkomst. Bovendien wordt voldaan aan alle wettelijke en contractuele verplichtingen.

De Complete HUURDERScontrole® is een vaste voorwaarde voor HUURgarantie®.